Vientikaupan Foorumi, Lahdessa 4.2.2016 – lyhyt yhteenveto

Lauteet tulivat täyteen! Kahdellekymmenelle oli varattu paikat, 19 saapui.

Anneli Soppi ja Maria Maliniemi kertoivat ostajaluotto tuotteen taustan: ”Suomalaisille pk -yrityksille oli tarve kehittää tuote jolla pystytään vastaamaan mm. saksalaisille yrityksille Venäjällä. Ostajalle tarkoitettu luotto on tarkoitettu esim. kone- ja laitevalmistajille joiden tuotteet säästävät ympäristöä, resursseja, raaka-aineita ja energia. Keskeistä on se, ettemme itse yrityksessä aseteta esteitä vaan viemme asiaa rohkeasti eteenpäin. Kaupan koko voi olla 150 000€-4000 000€”.

Osanottajien palaute oli palkitseva: ”Tätä tuotetta me tarvitsemme. Tämä antaa meille myyjille uuden mahdollisuuden ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja pistää vauhtia tarjousneuvotteluihin. Tarjouspyynnöistä ei ole pula”.

 Näistä linkeistä pääset tutustumaan esityksiin:

https://www.linkedin.com/company/markinvest-oy

https://www.facebook.com/konsulttitoimistomarkinvest/

 Miten nyt olisi toimittava?

Hyvä etenemistapa on hakea ensin ostajaluottotakuu Finnverasta.

Hakemuksen voit täyttää: www.finnvera.fi – sivustolla valitsemalla, asioi sähköisesti:

https://www.finnvera.fi/Vienti/Vientitakuiden-hakeminen/Hakemukset?source=956

Jos asian tiimoilta syntyy kysymyksiä Anneli Soppi vastaan mielelläni niihin. Yhteyden voit ottaa myös Maria Maliniemeen Nefcossa.

Nefcosta saat hakupaperit.

Asiaa nopeutta myös se jos voit otat yhteyden Timo Pietiläiseen Pietarissa. Hän selvittää asiakasyrityksen taustat Venäjällä.

Hänen yhteystiedot Pietarissa: Edustuston päällikkö, Timo Pietiläinen, rus+7 921 096 9304 / fin+358 405 088 956. Osoite: Ul. Bolshaya Konyushennaya 4, 191186 St. Petersburg

PL 95, FI-53501 Lappeenranta, timo.pietilainen(at)finnvera.fi

Voit olla myös minuun yhteydessä.

 

Ystävällisin terveisin,

Pekka Peltonen, LJK