Lamalääkettä

Kilpailutilanne on muuttunut laman aikana. Hinnalla ja alennuksilla kilpailu ajaa meidät vaikeaan tilanteeseen ja ulos markkinoilta. Tästä syystä onkin ehkä parempi keskittyä vaativiin asiakkaisiin ja palvella heitä erityisen hyvin.

Enää ei riitä, että yritykset osaavat tehdä huipputuotteita vaan ne on tuotettava kilpailukykyiseen hintaan ja osattava markkinoida ja myydä. Valitun asiakkaan silmissä tuotteella ja palvelulla on oltava kilpailuylivoima. Asiakkaan ongelman oikean ratkaisun on annettava heille taloudellista hyötyä. Kilpailuylivoima voi löytyä esimerkiksi ostajalle järjestetystä kaupan rahoituksesta.

Markinvest Oy on moniottelija joka tarkoittaa sitä, että meidän on hallittava monta eri asiaa. Tänä päivänä meillä on kattava tuotesalkku missä on tuotteita kotimarkkinayrityksille ja kansainvälisille yrityksille. Meillä kilpailuylivoima syntyy erikoisosaamisesta, asiakkaallemme taloudellista hyötyä tuottavasta ongelmaratkaisusta jonka he saavat oikea-aikaisesti.

Meillä on 30 vuoden kokemus. Tänä aikana olemme asiakkaidemme kanssa käyneet läpi nousuja ja laskuja. Tiedämme, että järkevästi panostamalla ja järkevästi kulujaan ohjaamalla, yritys voi selvitä lamasta ja siitä voi tulla entistä vahvempi ja se voi päästä aiempaa parempaan markkina-asemaan.

Kahdeksan kohdan lamalääkkeen resepti. Tarvittaessa ota yhteyttä!

1. Saatko enemmän tuloja kuluja lisäämättä?

2. Voitko leikata kuluja myyntiä pienentämättä?

3. Analysoi tuote/markkinamatriisin:
– voitko tehdä tuotteille/palveluille jotakin?
– voiko tehdä asiakasrakenteelle jotakin?

4. Organisoi uudelleen / investoi järkevästi / ulkoista:
– siten että, kuluja syntyisi vähemmän.
– siten että, tuloja kertyisi samassa ajassa enemmän.

5. Saatko lisää käyttöpääomaa:
– saamisia nopeuttamalla?
– hankintojen maksuaikoja pidentämällä?

6. Selvitä verkostoitumisen mahdollisuudet:
– saatko synergiaetuja?

7. Laadi kassavirtalaskelma
– tarkasta menot ja tulot

8. Suunnittele ja toteuta.

Toimitusjohtaja Pekka Peltonen, LJK